Gül Yapraklı Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir bardak pirinci, 2 su bardağı kaynamış suyla ıslatın. Tuz ekleyin. Soğanları yemeklik doğrayın. 4 çorba kaşığı zeytinyağını hafif ısıtın. Doğradığınız soğanları yağda biraz soteleyin. Yağ az gelirse ilave edin. Dolmalık fıstığı tencereye ekleyin. Taze nane yapraklarını da kıyarak ekleyin. Hafif ateşte, yakmadan 25-30 dakika, soğanlar iyice pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçayı ilave edip, iyice kavurun. Bu arada pirinci yıkayın ve ilave edin. 1 su bardağı kaynar suyu bir tarafta hazır edin. Pirinci, soğan, yağ ve salça karışımıyla biraz kavurduktan sonra, kaynar suyu ilave edin. Kuş üzümünü, şekeri, kuru naneyi, tuzu, yenibahar ve tarçını ilave edip karıştırın. Ocağın altını biraz yükselterek, karışımı hafif kaynatın. Tuzunu ilave edin. Suyunu çekince kıyılmış gül yapraklarını koyun ve ocağın altını kapatın. Gül yapraklarını dolma harcı ile iyice karıştırın. Soğuması için bir tabağa alın (dolma tenceresini yıkamayın). Bu arada yaprakların saplarını koparın ve renkleri tamamen sararıncaya kadar haşlayın. Hem yapraklar, hem de iç malzeme tamamen soğuyunca sarmaları sarın. Önce tencerenin altına delinmiş, kullanamayacağınız yapraklardan açın. Sarmayı sararken, hiçbir yerinin açılmamasına dikkat edin. Sarmaları tencereye dizin. Üzerine, tuz atılmış 1 su bardağı kaynar su ekleyin. Sarmaların üzerine cam veya porselen tabak kapayın. Ocağın altını açıp, tencerenin kapağını da kapatın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın. 30 dakika hafif kaynatarak pişirin. Tuzunu ayarlayın. Sarmaların üzerindeki tabağı kaldırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynatarak, pişmesini sağlayın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL