Havuç Mücver

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAVUÇ, kabak ve patatesi rendeleyin. Kabak ve patatesi elinizle sıkarak fazla suyunu alın ve derin bir kaba aktarın. Havuç, un, yumurta, yoğurt ve beyaz peyniri katın. Kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve kabartma tozu ilave edin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice karıştırın. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile orta büyüklükte bir fırın kabını yağlayın. Havuçlu karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar, kürdanla kontrol ederek pişirin (pişip pişmediğini anlamak için mücverin ortasına bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.