Akşamdan suya koyduğunuz nohudu et suyu ile pişirin. Suyu süzülen nohudu kevgirden geçirip, püre haline getirin. Süzülen suyu saklayın. Limon suyunu tahinle karıştırın. Koyulaşan bu kıvamı, su ile özleştirin. Koyu pekmez kıvamına getirin. Tuz, dövülmüş bir diş sarmısak ve nohut püresini ilave edip humusu hazırlayın. Servis tabağına önce, bir sıra kızarmış ekmek dizin. Üzerine nohudu haşladığınız et suyundan biraz gezdirerek ıslatın. Sonra humusu ekmeklerin üzerini kapatacak biçimde sıvayın. En üste ise sarmısaklı yoğurt dökün. Sumak, kimyon, kırmızıbiber, maydanoz ve tereyağda kavrulmuş dolmalık fıstıkla süsleyip, servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.