Karışık Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KAYNATILMIŞ sıcak suya önce pazıları atıp kepçe yardımıyla hemen çıkarın (eğer 1-2 dakika suda kalırsa yapraklar erir). Ardından sırayla asma yaprağını ve kara lahanayı kaynatılmış suda 2-3 dakika tutup yine kepçe yardımıyla çıkarın (yapraklara zarar vermemeye çalışın). Mısırözü yağında soğanları kavurun. Pirinçleri iyice yıkayıp suyunu süzdürün ve soğanlara katın. Salçayı da ekleyip 2-3 dakika kavurun. 1 bardak suyu ilave edip suyu çektirin ve ocaktan indirin. Kabaran pirincin içine doğranmış maydanoz, dereotu, taze nane, kuru nane, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Haşlanmış yapraklara iç malzemeyi pay ederek yerleştirin ve yaprakları sarın. Sarmaları bir tencere dizip, üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyin. Üzerine 2-3 damla mısırözü yağı gezdirip kapağı kapatın. Suyu çekilene dek pişirin. Servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...