Karışık Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KAYNATILMIŞ sıcak suya önce pazıları atıp kepçe yardımıyla hemen çıkarın (eğer 1-2 dakika suda kalırsa yapraklar erir). Ardından sırayla asma yaprağını ve kara lahanayı kaynatılmış suda 2-3 dakika tutup yine kepçe yardımıyla çıkarın (yapraklara zarar vermemeye çalışın). Mısırözü yağında soğanları kavurun. Pirinçleri iyice yıkayıp suyunu süzdürün ve soğanlara katın. Salçayı da ekleyip 2-3 dakika kavurun. 1 bardak suyu ilave edip suyu çektirin ve ocaktan indirin. Kabaran pirincin içine doğranmış maydanoz, dereotu, taze nane, kuru nane, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Haşlanmış yapraklara iç malzemeyi pay ederek yerleştirin ve yaprakları sarın. Sarmaları bir tencere dizip, üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyin. Üzerine 2-3 damla mısırözü yağı gezdirip kapağı kapatın. Suyu çekilene dek pişirin. Servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.