Kaymaklı Pazı Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PAZI yapraklarının saplarını temizleyip, üzerlerine sıcak su gezdirin. Daha sonra soğuk suya alıp dinlendirin.
    Harç için bulgur ve pirinci bir kaba alıp, üzerine az miktarda sıcak su gezdirip yumuşatın. Kıyılmış soğan,
    maydanoz, küçük küp doğranmış domates, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Pirinç ve bulgur iyice soğuyunca kaymak ekleyin. Pazıların suyunu iyice süzüp, her birinin ortasına 1'er tatlı kaşığı harç yerleştirin. Üçgen şeklinde sarın. Tencereye dizip, üzerine sıvıyağı gezdirin. 2 su bardağı sıcak su ilave edip, ağır ateşte hafif yumuşayana dek pişirin. Kaymak ve karabiberle süsleyip ılık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.