Keşküli Kabak

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 NOHUDU akşamdan ıslatıp, ertesi gün yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyup, kenara alın.
    2 Soğanı yemeklik, maydanozu iri doğrayın. Eti yıkayıp suyunu süzün. Yayvan bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene dek kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı katın. Ara sıra karıştırarak ve gerekirse biraz sıcak su ilave ederek et yumuşayana dek pişirin. 3 Diğer taraftan kabakların üstünü bir soyucu yardımıyla fazla bastırmadan kazıyın. Önce uzunlamasına dörde bölün. Daha sonra üç parmak genişliğinde doğrayın. Hafifçe tuzlayıp kenara alın. 4 Tenceredeki et yumuşayınca nohut, maydanoz, karabiber ve tuz ilave edin. Karıştırıp üzerini düzeltin. Doğradığınız kabakları yeşil tarafları üste gelecek
    şekilde tencereye sıralayın. Tereyağını ekleyin. Tarçın, zencefil ve karanfili et suyuna karıştırıp, kabakların üzerine gezdirin. 5 Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak ve karıştırmadan 35-40 dakika pişirin. Ocağı kapatın. Yemeğin suyundan 3 çorba kaşığı alıp, nar ekşisini inceltin ve tencerenin üzerine gezdirin. Şeklini bozmamaya (tenceredeki gibi et altta, kabaklar üstte olacak şekilde) dikkat ederek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.