Köfteli Patlıcan Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kaseye kıymayı, rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, sivribiber, ufalanmış ekmek içini koyup karıştırın. Yoğurup elinizle misket büyüklüğünde yuvarlaklar koparın. Köfteleri unlanmış tepside bekletin. Patlıcanları alacalı soyun. İçlerini oyun. Tuzlu suda bekletin. Bu arada oyulmuş patlıcanların içini incecik kıyın. Rendelenmiş domates ile birlikte soteleyip, suyunu çektirin. Tuzlu sudan aldığınız patlıcanları tenceredeki sosun üzerine koyun. Küçük köfteleri sıvıyağda kızartın. Patlıcanların içine yerleştirin. Koruk ekşisini suyla karıştırın. Yemeğin üstüne gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp, dolmaları 15-20 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...