Kurutulmuş Sebze Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCELİKLE kuru patlıcanları su dolu tencereye koyup haşlayın. Patlıcanlar hafif yumuşayınca, biberleri de aynı tencerede haşlayın. 5-10 dakika sonra, soğuk suyla yıkayıp kenara alın. Soğanların uç kısımlarını kesip, kenarından hafifçe yarın. Yumuşayana kadar haşlayın. Soğuk suyla durulayıp kenara alın. Kat kat ayırın. İç harcı için zeytinyağını tencereye koyup, yemeklik doğranmış soğanları yağda pembeleştirin. Üzerine salça, karabiber, nane, limon tuzu veya sumak, pulbiber ve kesme şeker koyup kavurun. Yıkanmış pirinci üzerine ekleyin. Birkaç dakika kavurup, su ilave edin. 2-3 dakika pişirin (pirinç çiğ kalacak). Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Önceden hazırladığınız patlıcan, biber ve soğanın içine, biraz boşluk kalacak şekilde harcı doldurun. Üzerini aşmayacak kadar suyla yarım saat, kırkbeş dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.