Mantar Mantısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kırmızı ve kuru soğanı piyazlık doğrayın. Mantarların saplarını çıkarıp halka halka doğrayın. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, taze soğanlarla incecik kıyın. Domatesleri küp doğrayın. Sarmısakları ayıklayıp ince ince kıyın. Yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırıp, içine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra piyazlık doğradığınız soğanları, sarmısakları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Sivri biber, taze soğan ve mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu çekene kadar sote edin. Son olarak doğranmış domatesleri, kekiği, tuz, karabiber ve et suyunu ekleyip, bir taşım pişirin. Yemek pişerken küçük bir tavada tereyağını ve pulbiberi yakın. Servis tabağına aldığınız mantar mantısının üzerine, önce sarmısaklı yoğurt, ardından yağ-pulbiber karışımını döküp servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.