Patates Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİN kabuklarını soyup, ortalarını oyun. Tuz serpin. Kızdırılmış yağda kızartın. İç malzeme için; mantarları ve havuçları küçük doğrayın. Biberleri ve soğanı ince doğrayın. Sebzeleri tencereye aktarıp az yağda hafifçe kavurun. Üzerine salça, fesleğen, pirinç, 2 bardak su ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, suyu çekene dek pişirin. Sonrasında tencereyi ocaktan indirip, soya kıymasını ve bezelyeyi ekleyin. Tekrar kapağı kapatıp bu şekilde 5 dakika demlendirin (nemli ve yumuşak kalması için kapakla tencere arasına kağıt havlu koyun). Hazırladığınız içi, patateslerin içine pay ederek doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir kapta 1 çorba kaşığı salçayı suyla inceltip, tepsinin içine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çırarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.