Patatesli Kapama

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle margarini tencereye alıp, küçük doğranmış soğan ve eti kavurun. Patatesleri yarım halka biçiminde doğrayın. Kabukları soyulup, dörde bölünmüş domatesleri ve ikiye bölünmüş sivribiberleri ete karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ekleyip, tuz, karabiber ve pulbiberi katın. Düdüklü tencerede 20 dakika pişirin. Bu arada pirinci tuzlu suda yarım saat bekletip süzün. İyice yıkayıp, derin bir tepsiye yayın. Düdüklüden aldığınız yemeği suyunu süzerek pirincin üzerine yayın. Yemeğin suyundan üç buçuk su bardağı alıp, sıcak olarak tepsideki yemeğin üzerine gezdirin. Önce ocağa alıp, pirinçler şişene kadar pişirin. Daha sonra tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırına alıp, üzerini hafifçe kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.