Patlıcanlı Domates Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANI alacalı soyup, acısının çıkması için tuzlu suyun içinde 15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve elinizle sıkıp, fazla suyunu alın. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra halka şeklinde doğrayın. Domateslerin kapak kısımlarını kesip alın ve içlerini oyarak bir tavaya koyun. İçine kıyılmış soğan ile sarmısak ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar çevirin. Tavayı ocaktan alın ve içine tuz, kekik, pulbiber ile karabiber katıp, karıştırın. Ayrı bir yerde tavaya aldığınız zeytinyağında patlıcan dilimlerini önlü arkalı kızartın. İçini boşalttığınız domateslerin içine sarmısaklı domates karışımı, 2 dilim patlıcan ve 1 dilim dil peyniri yerleştirin. Diğer domatesleri de aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Kapaklarını üstüne koyup, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL