Sarmısaklı Bakla Sulusu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1-BAKLALARI istenilen ebatlarda kesin. Yarım limonun suyunu ve 5 su bardağı suyu derin bir kaba alarak baklaları bu suda 10 dakika bekletin.
    2-Küp doğranmış soğanı bir tencereye alarak zeytinyağı ile soteleyin. Limonlu sudan çıkardığınız baklaları tencereye ekleyip renkleri sararıncaya dek kavurun. Domatesleri rendeleyerek baklaların üzerine ilave edin. Tozşeker, un, yarım limonun suyu ve tuzu tencereye ekleyerek baklalar yumuşayıncaya dek pişirin (yemeğe isteğe göre yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz). Çok ince kıyılmış sarmısağı, yemeği ocaktan almadan 5 dakika önce ilave edip karıştırın. Pişen yemeğin kapağını açmadan soğumaya bırakın. Soğuduğunda servis tabağına alarak üzerine dereotu ve yoğurt gezdirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.