Soğan Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Büyük beyaz soğanları temizleyin. Bir kenarından kesip en dış yapraklarını ayırın. Kaynar suda yaprakları yumuşayana kadar haşlayın. İçi için diğer soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp soğanları kavurun. Fıstıkları ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Dereotu, maydanoz ve naneyi incecik kıyıp pirince ekleyin. Fesleğen, yenibahar, tarçın, tozşeker ve tuzu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp ılınmasını bekleyin. İç malzemeyi haşlanmış soğan yapraklarına sarıp tencereye dizin. Üzerine kalan zeytinyağını ve suyu gezdirin. Su kaynayana kadar hızlı ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.