Sofra
Kerevizle arası mesafeli olanların bile müptelası olacağı ‘soslu kereviz’ yemeği hem sağlıklı, hem de son derece besleyici. Özellikle yoğurtla birlikteliği ise damak hafızanızda unutulmayacak izler bırakacak. Bu tarifi ister sıcak sıcak yemek olarak değerlendirin, isterseniz soğuk olarak salatanın yerine geçirin, seçim sizin…

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 adet kereviz

    1 adet limon

    5 su bardağı su

    3 yemek kaşığı soya sosu

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Birer çay kaşığı kimyon ve karabiber

    1 tatlı kaşığı pul biber

    Yeteri kadar tuz

    SERVİS İÇİN

    8-10 dal kıyılmış maydanoz

    500 gram süzme yoğurt

    1 diş sarımsak

    Yeteri kadar tuz

    ÜZERİ İÇİN: 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kerevizleri kabuklarını soyup küp doğrayın. Doğradığınız kerevizlerin kararmasını önlemek için limonu iki ya da dörde bölüp geniş ve cam bir kaba alın. Üzerine suyu ilave edin. Kerevizleri limonlu suda atın. Doğrama aşaması bitince suyunu iyice süzün. Geniş cam bir kaba alın. Üzerine soya sosu, zeytinyağı, kimyon, karabiber, pul biber ve tuz ilave edip harmanlayın. Karışımı Arnica GH22230 sıcak hava fritözünün haznesine aktarın. 180 derecede 13 dakika pişirin. Hazneyi çıkarıp maydanozun yarısını üzerine serpin. Servis için yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsağı iyice çırpın. Servis tabağına yayın. Üzerine kerevizi yerleştirin. Kalan maydanozu serpip zeytinyağı gezdirin ve servis yapın.