Vişneli Pazı Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YIKANMIŞ pazı yapraklarını kaynar suda 2-3 dakika dinlendirip, buzlu suya koyun. Kuşüzümünü 5 dakika sıcak suda dinlendirip, suyunu süzdürün. 2 Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinç ekleyip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Pirincin üzerini geçecek kadar su, dolmalıkfıstık ve kuşüzümü ekleyip karıştırın. Kimyon ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotu ekleyip karıştırın. Pazı yapraklarının ortasındakidamarlı kısımları temizleyin. Yaprakları düz bir zemine yayın. Ortalarına harcı yerleştirip, 2'şer adet vişne koyun. Uç kısımları açılmayacak şekilde sarın. Tencereye dizip, üzerine zeytinyağı ve sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su gezdirin. Sarmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. Kısık ateşte pirinçyumuşayana dek pişirin. Ilık servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL