Yoğurtlu Etli Bakla

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eti ve zeytinyağını bir tencereye alıp, et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanı ilave edip kavurun. Tuz ve
    karabiberi ekleyin. Bir gece öncesinden suda bekletilmiş nohudu ve suyu koyun. Kaynadıktan sonra kısık ateşte nohut yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze sarmısağın kıyılmış beyaz kısımlarını ve ayıklanmış, ortadan ikiye kesilmiş baklayı ilave edip 15 dakika daha pişirin. Diğer tarafta terbiye için, yumurta ve
    yoğurdu çırpın. Kısık ateşte yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştırıp, içine çorbanın suyundan 1-2 kepçe ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yoğurdu azar azar çorbaya ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağını eritip, aspiri serpin. Yoğurtlu baklanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...