Sofra
Lor tatlısı, oldukça hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Yapılışı son derece basit olan lor tatlısı tarifini sizinle paylaştık. İşte lor tatlısı tarifi...

6-8 Porsiyon

MALZEMELER

    250 gram tuzsuz lor peyniri

    2 adet yumurta

    120 gram un

    150 gram irmik

    1 paket kabartma tozu

    1 adet limon

    ŞERBETİ İÇİN

    1 litre su, 1 kg tozşeker, 2-3 damla limon suyu

    SERVİS İÇİN

    Antepfıstığı ve dilimlenmiş kaymak

Şerbeti için su ve tozşekeri derin bir tencereye koyun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Tatlı hamuru için peyniri ufalayarak geniş bir kaba alın. Yumurta, un, irmik, kabartma tozu, 1 adet limonun kabuğu ve suyunu ekleyip yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve hafifçe üzerine bastırarak yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çektikten sonra dilimlenmiş kaymağın üzerine koyup antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.