Damla Sakızlı Muhallebi

Damla Sakızlı Muhallebi, geleneksel lezzetlerin modern yorumudur!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, un ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca ufak parçalara ayırdığınız damla sakızı veya damla sakızı macununu ilave edin. Damla sakızı eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • 2
    Koyulaşıp kıvama geldiğinde vanilyayı ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Tereyağını kattıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırın. Bardak veya kupların dibine hindistan cevizi serpin ve muhallebiyi paylaştırın. Üzerine çikolata sos gezdirip, çilekle süsleyin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.