Kaymaklı Su Muhallebisi
Kaymaklı su muhallebisi, sofralarınıza lezzet katacak hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, toz şeker, nişasta, pirinç unu ve portakal kabuğunu tencereye alıp, ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına gelene dek yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağı ilave edin.
-
2
Ocaktan alıp kaymak ekleyin. Su ile ıslatılmış fırın kabına boşaltıp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabının alt rafında bir gece dinlendirin. Dilimleyin veya yuvarlak bir kalıpla kesip, üzerine pekmez gezdirin. Portakal dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL