1200 ml süt
5 yemek kaşığı semolina unu veya irmik
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta
İkişer yemek kaşığı toz şeker ve su
SERVİS İÇİN
Birer tatlı kaşığı tarçın ve pudra şekeri
Bir su bardağı süt, semolina unu veya irmik, nişasta, şeker, yumurta, limon kabuğu ve vanilyayı geniş bir kaba alıp iyice karıştırın. Kalan sütü kaynatmadan ısıtın ve ocaktan alın. Isınan sütten 1 kepçe dolusu nişastalı karışımın içine karıştırarak ilave edin. Aynı işlemi 4-5 kez tekrarlayın. Bu kez nişastalı karışımı karıştırarak sütün içine dökün. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Ve fırın kabına doldurun. Üzeri için tüm malzemeyi karıştırın ve fırça yardımı ile tatlının üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin. Tarçın ve pudra şekeri serpip soğuk olarak servis yapın.