Ayvalı Turta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle içi için kabukları soyulmuş ayvaları ince dilimleyin ve çekirdekleri ile birlikte tencereye koyun. Suyu ve karanfili ekleyip, orta ateşte 20 dakika pişirin. Suyunu çekince toz şeker katın ve 2 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Hamur için un, tereyağı ve tuzu bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek ufalayın ve soğuk suyu ekleyip, yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ikiye ayırın ve unlanmış tart kalıbından biraz daha büyük olacak şekilde açın. Tart kalıbını yağlayıp, unlayın ve açtığınız hamuru kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. İçine pişmiş ayva dilimlerini dökün. Üzerine tarçın serpin ve ceviz serpin. Açtığınız diğer hamuru harcın üzerine kapatın ve kenarlarından bastırarak yerleştirin. Parmaklarınızla kenarlarına şekil verin. Üzerine su veya sütle açtığınız yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...