Ayvalı Turta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle içi için kabukları soyulmuş ayvaları ince dilimleyin ve çekirdekleri ile birlikte tencereye koyun. Suyu ve karanfili ekleyip, orta ateşte 20 dakika pişirin. Suyunu çekince toz şeker katın ve 2 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Hamur için un, tereyağı ve tuzu bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek ufalayın ve soğuk suyu ekleyip, yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ikiye ayırın ve unlanmış tart kalıbından biraz daha büyük olacak şekilde açın. Tart kalıbını yağlayıp, unlayın ve açtığınız hamuru kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. İçine pişmiş ayva dilimlerini dökün. Üzerine tarçın serpin ve ceviz serpin. Açtığınız diğer hamuru harcın üzerine kapatın ve kenarlarından bastırarak yerleştirin. Parmaklarınızla kenarlarına şekil verin. Üzerine su veya sütle açtığınız yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.