Çilekli Tartölet
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu eleyip, pudra şekeri ile karıştırın. Tereyağı ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp, merdaneyle tartölet kalıpları büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirip, kabarmamaları için ortalarına yağlı kağıt ve bakliyat koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve bakliyatları alıp, 5-10 dakika daha pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritip, kremayla karıştırın. Çikolatalı kremayı tartöletlerin içine pay edin. 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından alıp, üzerine çilekleri yerleştirin. Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın. Çileklerin üzerine dökün. Donduktan sonra servis yapın.
Bunları biliyor musunuz? Çilek, limondan daha fazla C vitamini içerir.
Yaklaşık 600'den fazla çeşidi vardır.
Düzenli olarak tüketildiğinde öğrenme kapasitesini geliştirir.
Vücudu temizleyen doğal şeker kaynağıdır.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL