Etsever Kiş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için margarin, tereyağı, su, tuz, kabartma tozu ve unu derin bir kaba koyup, yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve streç filme sarıp, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Ardından bir parça hamuru merdane ile açın ve fazla kısımlarını bıçakla keserek 25x25 cm ebadındaki fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin ve kalıptan alın. Diğer hamuru da aynı şekilde açıp, pişirin. Kalıptan çıkarmadan üzerine doğranmış iç malzemenin yarısı ile rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Pişirdiğiniz diğer tart hamurunu üzerine koyup, kalan iç harçla kaşar peynirini serpin. Süt, krema ve yumurtayı derin bir kapta çırpıp, üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan servis tabağına çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...