Sebzeli Kiş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için margarin ve yoğurdu yoğurma kabına alın. Kabartma tozu, ve tuzu ilave edin. Unu yavaş yavaş eklerken bir taraftan da yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru buzdolabı poşetine koyup, buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlanmış küçük boy kiş kalıplarının içine kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle yayın. Hamur bitene kadar işleme devam edin ve üzerlerine çatalla delikler açın. İç malzeme için kabakları rendeleyip, tuz ekleyin ve karıştırın. Bir tel süzgecin içine koyup bir süre bekleterek veya elinizle sıkarak fazla suyunu alın. İçine rendelenmiş soğanı ekleyin. 2 adet yumurtayı mikserle çırpın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış dereotu, nane ve kekik katıp, 1-2 dakika çırpmaya devam edin. Rendelenmiş kabak ve soğanı ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine 2 adet yumurtanın akını ilave edin. Bu iç malzemeyi kiş hamurlarının üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp, servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.