Arpacık Soğanlı Garnitürlü Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 çorba kaşığı tereyağı, sarmısak, köri, kimyon, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuk etlerinin üzerine sürün ve az suda haşlayın. Kırmızı biberi sıcak suda 1-2 dakika haşlayıp kabuğunu soyun ve 6 parçaya bölün. Her parçayı bir adet tavuk göğsünün üzerine koyun. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları da kırmızı biberlerin üzerine paylaştırın. Tavuk etlerini rulo yapıp bir kürdanla tutturarak fırın tepsisine dizin. Kalan tereyağını eritip arpacık soğanları üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip fırın poşetine koyun. Ağzını bağlayıp üzerine 1-2 delik açın ve tavukların yanına, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 25-30 dakika pişirip birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.