Beğendili Tavuk Külbastı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCELİKLE marine için derin bir kapta sıvıyağ, sarmısak, salça, tuz, karabiber, kekik ve pulbiberi karıştırın. Tavuk etini bu sosta yarım saat bekletin ve ızgara yapın. Beğendi için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra doğrayın. Un ve tereyağını bir tavada unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaşça sütü ilave ederken bir yandan topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyulaşınca patlıcanı ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Rendelenmiş kaşar peyniri, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin. Servis tabağına alın ve tavukla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...