1 BİBERLERİN üst kısımlarını kapak olacak şekilde kesin. Tohumlarını temizleyip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine ağız kısımları aşağıda kalacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında diriliklerini kaybedecek şekilde pişirin. 2 Tost ekmeklerini küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine 4 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, pulbiber ve kekik ekleyip harmanlayın.
Bir tavaya alıp karıştırarak kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu serilmiş bir tabağa koyun. 3 Tavuk etini ekmeklerin büyüklüğünde küp doğrayın. Başka bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine tavuk, tuz ve karabiber ilave edip, soteleyin. 4 Yağını süzüp ekmeklerin üzerine katın. Kıyılmış dereotu ilave ederek karıştırın. 5 Biberlerin içine ekmekli harçtan doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika
pişirip servis yapın.