Fırında Ballı Ve Susamlı Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 TAVUKLARI bir fırın kabına yerleştirin. Soya sosu, bal, tereyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp, tavukların hertarafını bu karışıma bulayın. Bu şekilde 5-6 saat buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp, üzerine susam serpin. Yeniden fırına verip 10 dakika daha pişirin.2 Püre için patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve ezin. Bir tencereye alıp, üzerine tereyağı ekleyin.Tereyağı erirken süt ve tuz ekleyip, sütü çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, karabiber ve ince kıyılmış biberiyeekleyin. Ballı susamlı tavukla birlikte servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL