Sofra
Lokum gibi fırında soslu tavuk but nasıl yapılır? Fırında tavuk tarifinin malzemeleri nelerdir? İşte en lezzetlisi tarifiyle fırında tavuk budu.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 yemek kaşığı tereyağı

    8 adet tavuk baget

    2 adet havuç

    7-8 adet bebek patates

    8-10 adet arpacık soğan

    4-5 dal taze kekik

    3 yemek kaşığı balzamik sirke

    1 yemek kaşığı hardal

    1 tatlı kaşığı köri, tuz, karabiber

    1 su bardağı tavuk suyu

Tavuk butlarını fırın kabına alın. Havuçları soyup irice doğrayın. Patatesleri kabuklu olarak büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün. Arpacık soğanları temizleyin. Tüm sebzeleri tavuğa ekleyin. Kekik, balzamik sirke, hardal, köri, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Tavuk suyunu üzerine gezdirin. Fırın kabının üzerini önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile iyice kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Sürenin sonunda kabın üzerinden pişirme kağıdı ve folyoyu alıp 15-20 dakika daha pişirip servis yapın.