Karides ve Kırmızı Fasulyeli Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Meksika fasulyesini bir gece önceden ıslatın. Süzüp yıkadıktan sonra yarı yarıya haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Diğer tarafta tavuk etlerini parmak şeklinde doğrayın. Üzerine karışık baharat serperek tavada veya ızgarada kızartın. Başka bir tencerede tereyağının üzerine zeytinyağının yarısını ekleyip, eritin. Yemeklik doğranmış soğan ve sarmısağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Kırmızı şarabı ve tavuk suyunu ekleyip karıştırın. Karışıma yarı haşlanmış Meksika fasulyesini ve kızarmış tavukları ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin. Başka bir tavada, kalan zeytinyağını kızdırın. Ortadan ikiye kesilmiş karidesleri ve doğranmış mantarları ekleyip karıştırın. Domatesin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın ve tavaya ekleyin. Karışımı 4-5 dakika soteleyin. Tuz ve krema ekleyip ocaktan alın. Tavadaki karidesli karışımı tencereye ekleyip, birkaç dakika daha pişirin. Domatesli pilavı servis tabağına alıp ortasını açın. Pişen yemeği pilavın ortasına alıp sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL