Karides ve Kırmızı Fasulyeli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Meksika fasulyesini bir gece önceden ıslatın. Süzüp yıkadıktan sonra yarı yarıya haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Diğer tarafta tavuk etlerini parmak şeklinde doğrayın. Üzerine karışık baharat serperek tavada veya ızgarada kızartın. Başka bir tencerede tereyağının üzerine zeytinyağının yarısını ekleyip, eritin. Yemeklik doğranmış soğan ve sarmısağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Kırmızı şarabı ve tavuk suyunu ekleyip karıştırın. Karışıma yarı haşlanmış Meksika fasulyesini ve kızarmış tavukları ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin. Başka bir tavada, kalan zeytinyağını kızdırın. Ortadan ikiye kesilmiş karidesleri ve doğranmış mantarları ekleyip karıştırın. Domatesin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın ve tavaya ekleyin. Karışımı 4-5 dakika soteleyin. Tuz ve krema ekleyip ocaktan alın. Tavadaki karidesli karışımı tencereye ekleyip, birkaç dakika daha pişirin. Domatesli pilavı servis tabağına alıp ortasını açın. Pişen yemeği pilavın ortasına alıp sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.