Kaymaklı Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TAVUK göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya alıp, sıvıyağda pembeleşene dek soteleyin. Doğranmış kırmızı biber ve sivri biberi ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kaymak ekleyip, küçük boy fırın kaplarına pay edin. Hamur için kaymak, yumurta,
    yoğurt, sıvıyağ, sirke ve tuzu iyice karıştırın. Kıvamlı bir hamur elde edene dek azar azar un ilave edin. Hamuru açıp, ince şeritler halinde kesin. Fırın kaplarının üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hamur pembeleşene dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.