Sofra
Damaklarını ve sofralarını yepyeni tatlarla tanıştırmak isteyenler için mevsimin şifa deposu kerevizi ve portakalı Yudum Ayçiçek Yağı ile birleştirip lezzeti katmerli bir tarif geliştirdik.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    3 adet tavuk göğüs eti

    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

    Yarım portakalın suyu

    1 paket krema

    Yarım demet kıyılmış maydanoz

    Birer çay kaşığı toz kişniş, karabiber, toz kırmızıbiber, kimyon ve zencefil

    1 adet dilimlenmiş portakal

    Yeteri kadar tuz

    KIZARTMAK İÇİN

    1 su bardağı Yudum Ayçiçek Yağı

    KEREVİZ PÜRESİ İÇİN

    1 adet patates

    2 adet kereviz

    1 çay bardağı Yudum Ayçiçek Yağı

    Birer çay kaşığı tuz ve karabiber

    Yarım paket krema

    Bir tutam rendelenmiş muskat

    SÜSLEMEK İÇİN

    1 adet halka doğranmış kırmızıbiber, rendelenmiş portakal kabuğu, marul yaprakları,

    5-6 dal kıyılmış maydanoz

Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin ve bir kaba alın. 1 adet dilimlenmiş portakal dışında kalan malzemeleri ekleyerek harmanlayın. Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında yarım saat dinlendirin. Yudum Ayçiçek Yağı'nı tavaya alın ve ısıtın. Tavuk etini ilave edip kızartın. Portakal dilimlerini de tavuklar kızardıktan sonra aynı tavada Yudum Ayçiçek Yağı ile kızartın. Kereviz püresi için patatesi haşlayın. Kerevizleri soyarak dilimleyin ve Yudum Ayçiçek Yağı, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp yumuşayana kadar pişirin. Patates, kereviz, krema ve muskatı blender'de çekin. Servis tabağa kereviz püresini yerleştirin. Yanına tavuk etini ve portakal dilimlerini koyun. Kırmızıbiber, portakal kabuğu, marul yaprakları ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.