Kestaneli Piliç Topkapı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İÇ pilav için soğanı yemeklik, ciğeri küp küp doğrayın. Margarini bir tencereye alıp dolmalık fıstık, soğan ve ciğeri ekleyip kavurun. Ardından pirinç ekleyip kavururken badem, kuşüzümü, tuz, karabiber, yenibahar ve kimyon ekleyip karıştırın. Son olarak su ekledikten sonra kısık ateşte pişirin ve soğuması için kenara alın. Diğer tarafta tavuğu dört parçaya bölüp, tüm kemiklerini çıkartın. Et tokmağı ile tavukları inceltin. Soğuyan pilava, ince kıyılmış dereotu ve kuşbaşı doğranmış kestane ekleyin. Tavukların içine bir kepçe pilav yayıp sarın. Tavukları fırın tepsisine dizin. Sos için toz kırmızı biber, sıvıyağ ve salçayı karıştırın. Sosu tavukların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.