Mantarlı Zeytinli Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk etini şeritler halinde kesip, yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarmısak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin. Sıvıyağı tavada ısıtın. Tavuk etini karışımın içinden çıkardıktan sonra tavaya aktarın. Çok hafif kızarınca çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve ince kesilmiş mantarları ekleyin. 1 dakika karıştırarak, pişirin. Soya sosu ve kalan mısır nişastasını ilave edip, tavuk suyunu ekleyin. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Suyunu çekene dek kaynatın. Dilerseniz yanında patates püresiyle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL