Piliç Elbasan Tava

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğan, havuç ve kabağı küçük doğrayıp bir tepsiye yerleştirin. Üzerine piliç göğüslerini koyun. Ayrı bir yerde yarım çay bardağı sıvıyağ, karabiber, tuz ve limon suyunu karıştırın. Etlerin üzerine sürün. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Bu arada 1 çay bardağı sıvıyağ ile, 3 çorba kaşığı unu kavurun. Pembeleşince süt ve 1 su bardağı tavuk suyunu ilave edin. Sürekli karıştırarak krema haline getirin. Daha sonra 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 2 adet yumurta sarısını ekleyip tekrar karıştırın. Tavukların üzerine sosu gezirip, kalan kaşar peynirini serpin. Tekrar sıcak fırına verin (fırının üst gözüne koyun). 10 dakika kızartıp çıkarın. Ispanak püresi ile servis yapın. Ispanak püresi için: Yarım çay bardağı sıvıyağda, 2 çorba kaşığı unu kavurun. 400 gram ince doğranmış ıspanağı ilave edin. 7-8 dakika kavurun. 2 su bardağı süt ekleyip, karıştırın. 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, bir tutam tuz, tozşeker ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.