Öncelİkle tavuğu marine edin. Bunun için tüm malzemeyi bir kaba alıp tavuğu ekleyin ve karıştırın. Üzeri kapalı olarak 1 saat buzdolabında bekletin. Pirinç köfteleri için, pirinci bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekledikten sonra haşlayıp süzün. Diğer taraftan zeytinyağını bir tavaya alıp, soğan, sarmısak, muskat, fesleğen, domates, kimyon, tuz ve karabiberi koyup suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp ılıtın. Üzerine haşlanmış ve iyice süzülmüş pirinç, maydanoz, un, mısır unu, rendelenmiş limon kabuğu, kıyılmış fındık ve yumurtayı ilave ettikten sonra yoğurun. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az yağ koyup harçtan 1'er çorba kaşığı alarak tavaya atın. Orta ateşte önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Marine ettiğiniz tavuğun fazla suyunu kağıt havlu ile alın. 1 çorba kaşığı sıvıyağda 5 dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, ince kıyılmış sivri biber, taze soğan, defne yaprağı, tuz ve kekik ilave edin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Pirinç köftesi eşliğinde servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.