Şarap Soslu Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğüslerini marine etmek için soğanı ve sarmısağı rendeleyin. Sıvıyağ, soya sosu, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tavukları bu karışımın içinde 1-2 saat bekletin. Sos için margarini bir tavada eritin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyunu ve şarabı ilave edip karıştırın. Kıvam alıncaya kadar kaynatıp ocaktan alın. Bu arada tavuk göğüslerini ızgarada ya da tavada kızartmaya başlayın. Garnitür için patatesleri yarı yarıya haşlayın. Kabuklarını soyup parmak kalınlığında doğrayın. Kremayı bir tavaya alıp hafifçe ısıtın. Patatesleri ve karabiberi kremaya ekleyip karıştırarak, özleşene kadar pişirin. Servis tabağına kremalı patatesi alın. Üzerine tavuğu yerleştirin. Tabağın boş kalan kısmına sos, bezelye ve havuç yerleştirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.