Şehriyeli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yoğurt, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, biberiye, pulbiber ve sirkeyi derin bir kapta karıştırın. Tavuk butlarını bu sosa bulayıp, buzdolabında 2 saat dinlendirin. Soğan ve sarımsağı kıyıp, 1 çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe kavurun. Butları sostan alıp, soğanlı karışıma ekleyin. Butlar kızarana dek kavurun. Daha sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ve kekik ekleyip, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede margarini eritip, arpa şehriyeyi kavurun. Şehriyenin rengi dönünce, küp doğranmış domates ve iki buçuk su bardağı sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Demlenmesi için ocaktan alıp, dinlendirin. Şehriye pilavını servis tabağına alın. Üzerine tavuk butlarını yerleştirip, karabiber serpin. Jülyen doğranmış kırmızı biber ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...