Şehriyeli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yoğurt, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, biberiye, pulbiber ve sirkeyi derin bir kapta karıştırın. Tavuk butlarını bu sosa bulayıp, buzdolabında 2 saat dinlendirin. Soğan ve sarımsağı kıyıp, 1 çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe kavurun. Butları sostan alıp, soğanlı karışıma ekleyin. Butlar kızarana dek kavurun. Daha sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ve kekik ekleyip, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede margarini eritip, arpa şehriyeyi kavurun. Şehriyenin rengi dönünce, küp doğranmış domates ve iki buçuk su bardağı sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Demlenmesi için ocaktan alıp, dinlendirin. Şehriye pilavını servis tabağına alın. Üzerine tavuk butlarını yerleştirip, karabiber serpin. Jülyen doğranmış kırmızı biber ile servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.