Susamlı Tavuk Izgara Bulgur Rısotto İle

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk etini, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, birer tatlı kaşığı tuz, biber ve hardalla 1 saat marine edin. Daha sonra ızgarada pişirin. Susama bulayın. Tepsiye koyup, orta ısılı fırında 5 dakika tutun. Diğer taraftan soğanı yemeklik doğrayıp, kalan zeytinyağında kavurun. Bulguru ekleyin. Hafif kavurun. 1 çorba kaşığı beyaz şarap ilave edin. şaraptan dumanlar çıkınca, tavuk suyundan çok az ekleyin. Su çekince, tekrar tavuk suyu ekleyin (bu işlem toplam üç kere tekrar edilecek). En son yarım çorba kaşığı tereyağı ve parmesan peynirini tencereye ekleyip karıştırın. Diğer taraftan istiridye mantarlarını kalan tereyağında kavurun. 1 çorba kaşığı krema ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Kekik dalıyla süslediğiniz tavuk ızgarayı bulgur risottoyla birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.