Susamlı ve Patlıcanlı Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle 1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, biber, domates ve patlıcanları sote edin ve bir kenarda bekletin. Ayrı bir kabın içinde geri kalan zeytinyağını, sirkeyi, ketçabı, hardalı, küçük doğranmış soğanı, şekeri, dövülmüş sarmısağı, kırmızı biberi, tuz ve karabiberi blenderden geçirin. Her bir tavuk parçasının bir yüzüne, verevine derin üç çizik atın. Tavukları hazırladığınız sirkeli karışıma bulayıp, bir fırın tepsisine dizin. Üzerine susamın yarısını serpin. Tavukları orta derece fırında 15 dakika pişirin. Tersine çevirip, geri kalan susamları ekleyin. 15 dakika daha pişirip, patlıcanlı harçla servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.