Tavuklu Keseler
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ispanakları tuzlu suda haşlayıp, süzün ve robotta püre haline getirin. Derin bir kaba alın. Buna süt, yumurta, tuz ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. Bu arada tencereye margarini alın. Rendelenmiş soğanı ekleyin. Rendelenmiş havuç ve tavuk etlerini ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekene dek pişirin. Tuz, karabiber, kekik katıp, ocaktan alın. Ayrı bir yerde tavaya sıvıyağı koyun. Salçayı yağda kavurun. Fesleğen, su, şeker ve limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatın ve bir kenara alın. Dinlenen hamuru 2 mm kalınlığında açın. Daha sonra bu hamurdan 15 cm genişliğinde kareler kesin. Bir tencereye haşlamak için su, tuz ve sıvıyağı alın. Su kaynayınca hamurları yaklaşık 7-8 dakika haşlayın. Süzgeçten geçirip üzerine soğuk su gezdirin. Haşlanmış hamurların ortalarına hazırladığınız tavuklu harcı koyun. Hamurların üzerini kese gibi kapatın. Bu keseleri maydanoz sapı ile bağlayın. Hazırladığınız fesleğen sosu fırın tepsisine yayın. Üzerine tavuklu keseleri koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL