İlk olarak enginarları temizleyin. İç kısmındaki tüylü bölümü kaşıkla çıkartın. Tencerenin içine önce
ayıklanmış arpacık soğanları, üzerine de enginarları dizin. Bir kabın içinde un, limon suyu, zeytinyağı, sıvıyağ, tuz, şeker ve suyu karıştırın. Bu karışımı tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 1 saat pişirin. Bu arada etleri uzunlamasına çok ince dilimleyin. Et döveceği ile, incecik olacak şekilde dövün. Tuz, karabiber ve kekik ile lezzetlendirin. Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Soğuyan enginarları ortadan ikiye kesin. Enginarları kızarmış tavuklara sarın. Küp doğranmış domates ve biber parçalarını kürdanla tavuklara tutturup bir tencereye dizin. Sos için enginar suyu ve tavuk suyunu karıştırıp kaynatın. Bir tavada şarabı kaynatıp çektirin. Tavuk ve enginar suyuna ekleyin. Başka bir tavada tereyağını eritin. Zeytinyağını ekleyip kızdırın. Unu ekleyin. Birkaç dakika kavurup tavuk suyuna ekleyin. Çırpma teliyle karıştırın. Ağır ateşte 15-20 dakika kaynatıp süzün. Son olarak domates ve kremayı ekleyip karıştırın. Sosu, tenceredeki enginarlı tavukların üzerine gezdirin. Bir-iki taşım kaynatıp sıcak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.