Tuzda Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pilicin içine bütün soğan ve defne yaprağını yerleştirip, bacaklarını iple bağlayın. Tuzu geniş bir kaba alın. Üzerine yumurta aklarını ilave edip yoğurun. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serip üzerine tuzun 1/3 kadarını koyup, elinizle düzeltin. Tavuğu üzerine yerleştirip kalan tuzla her tarafını kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iki buçuk saat pişmeye bırakın. Diğer taraftan kabak ve havucu jülyen, biberleri verev doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp sebzeleri soteleyin. Soğanı piyazlık doğrayın ve isot ekledikten sonra sotelediğiniz sebzelerle karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Tavuğu fırından çıkarıp üzerindeki tuzu kırdıktan sonra servis tabağına alın. Etrafına garnitürü yerleştirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.