Sofra
Yılbaşı akşamını evde geçireceksiniz, bu özel günde her zaman hazırladığınızdan daha farklı, daha özel bir tavuk tarifi hazırlayabilirsiniz. Yılbaşı akşamına özel acı soslu tavuk tarifi.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 çay kaşığı tuz

    1 adet orta boy tavuk (1.6 kilo)

    Mevsim meyveleri

    BAHARAT KARIŞIMI İÇİN

    Birer çay kaşığı kimyon, toz kişniş,

    toz kırmızıbiber, tarçın ve tuz,

    1.5 çay kaşığı zerdeçal

    SOS İÇİN

    1 adet doğranmış soğan

    4 diş sarımsak

    2 adet acı kırmızıbiber

    Nohut büyüklüğünde zencefil

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    2 yemek kaşığı sadeyağ

    400 gram ev yapımı domates sos

    Birer çay kaşığı tuz ve toz şeker

    2 yemek kaşığı krema

Baharat karışımı için tüm malzemeyi karıştırıp kenara alın. Sos için soğan, sarımsak, 1 adet biber ve rendelenmiş zencefili rondo'da çekin. Sadeyağ ve zeytinyağını tavuğu alacak geniş bir döküm tavada ısıtın. Üzerine soğanlı karışımı katın. Tuz ve baharat karışımından 1 tatlı kaşığını ekleyin. Domates sos ve şekeri koyup iyice karıştırın. Kaynayınca altını kısıp 15 dakika pişirin ve ocaktan alın. Kalan baharat karışımının içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Tavuğun derisinin altına üstüne bu karışımı iyice yedirin. Bacaklarını bağlayın. Sosun içine tavuğu oturtun. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Tavuğu servis tabağına alın. Kalan sosu ocağa oturtup suyunu çekene kadar 30 dakika kısık ısıda pişirin. Altını kapatmadan kremayı ekleyin ve karıştırın. Daha sonra tavuğun yanına alın. Üzerini kalan acı kırmızıbiberle süsleyin. Meyvelerle birlikte servis yapın.