Ayçekirdekli Pilaki

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için un, instant maya, süt, yumurta, tozş eker ve tuzu derin bir kapta yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 12 adet ezeye ayırın. Orta boy yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurların üzerlerine un serperek merdane yardımıyla tepsinizin büyüklüğünde açın.Hamurların aralarına sürmek için tereyağı eritip, sıvıyağ ekleyin ve karıştırın. Yufkaların büyüklüğündeki bir tepsiyi yağlayın ve 6 adet bezenin her birinin arasına tereyağlı karışımdan sürerek üst üste koyun. İç malzemesi için yemeklik doğranmış soğanı, kıyılmış kırmızı biber ve sivri biberi tereyağında kavurun. Kabukları soyulup, küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve pul biber katın. Domates suyunu bırakana kadar pişirin ve yumurtaları kırıp, tüm malzemeyi karıştırın. Yumurta pişince menemeni ocaktan alın ve rendelenmiş kaşar peyniri ile ayıklanmış ayçekirdeğini ekleyin. Şöyle bir karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Hazırladığınız harcı üst üste konmuş 6 adet yufkanın üzerine boşaltın. Kalan 6 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın ve menemenli karışımın üzerine üst üste koyun. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Arzunuza göre ayçekirdeği ile süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...